Ingredienser
Frukt och växter
Hallon
Veteöl - 500g/12L (frysta, sekundärjäsning 3 dygn) gav en lagom nivå.
Veteöl - 500g/7L (frysta, sekundärjäsning 3 dygn) gav lite för mycket smak.
Saison - 1kg/22L (färsk, primärjäsning 14 dygn) lätt smak av hallon.
Jordgubb
Veteöl - 500g/7L (frysta, sekundärjäsning 4 dygn) gav för lite smak.
Rabarber
Saison - 2kg/18L (sekundärjäsning i 5 dygn) ger en tydlig smak av rabarber.
Passionsfrukt
Kettte Sour - 0,6kg (fryst puré) + Mango 1,3kg (frysta bitar) på 17L. Sekundärjäsning 14 i dagar. Gav för lite smak.
Granskott
För en rejäl smak av granskott kan följande mängder användas.
300g granskott @ 60 min
50g granskott @ 10 min
För en subtilare smak kan 150g användas vid 60 minutersgivan.
Övrigt
Black treacle
En halv burk (227g) är lagom till 10L öl.
Black Treacle finns att köpa på English shop