Skip to content

Ingredienser

Frukt och växter

Hallon

Veteöl - 500g/12L (frysta, sekundärjäsning 3 dygn) gav en lagom nivå.
Veteöl - 500g/7L (frysta, sekundärjäsning 3 dygn) gav lite för mycket smak.
Saison - 1kg/22L (färsk, primärjäsning 14 dygn) lätt smak av hallon.

Jordgubb

Veteöl - 500g/7L (frysta, sekundärjäsning 4 dygn) gav för lite smak.

Rabarber

Saison - 2kg/18L (sekundärjäsning i 5 dygn) ger en tydlig smak av rabarber.

Passionsfrukt

Kettte Sour - 0,6kg (fryst puré) + Mango 1,3kg (frysta bitar) på 17L. Sekundärjäsning 14 i dagar. Gav för lite smak.

Granskott

För en rejäl smak av granskott kan följande mängder användas.

300g granskott @ 60 min
50g granskott @ 10 min

För en subtilare smak kan 150g användas vid 60 minutersgivan.

Övrigt

Black treacle

En halv burk (227g) är lagom till 10L öl.
Black Treacle finns att köpa på English shop